طرح توسعه ای ( دارایی ثابت)

به طور معمول در طول دوران برنامه ریزی و فاز ساخت، سرمایه طرح تامین مالی گردیده و به دارایی ‌های ثابت و جاری تبدیل می‌شود. دارایی‌های ثابت، اقلام سرمایه‌ای با عمر طولانی هستند که تا انتهای زمان بهره برداری از طرح مورد استفاده قرار می‌گیرند. به طور معمول هزینه تامین دارایی‌های ثابت از طریق منابع مالی بلند مدت پوشش داده می‌شوند.

دارایی‌های ثابت به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند:

  • دارایی‌های مشهود( فیزیکی)
  • دارایی‌های نامشهود( معنوی)

دارایی‌های مشهود( فیزیکی)

دارایی‌های مشهود شامل زمین، آماده سازی و محوطه سازی، فعالیت‌های ساختمانی و عمرانی، ماشین آلات و تجهیزات، نصب و راه اندازی، تاسیسات، وسائل آزمایشگاهی، ابزارآلات، تجهیزات حمل و نقل مواد، وسایط نقلیه و اثاثیه اداری می‌باشند.

دارایی‌های نامشهود( معنوی)

دارایی‌های نامشهود به طور مثال شامل گواهینامه استفاده از یک دستگاه دارای پتنت، پرداخت‌هایی برای حقوق مالکیت معنوی، دانش فنی یا سایر دانش‌های اختصاصی مالکانه مانند کارمزد خدمات، سرقفلی ها، حق کپی و استفاده از نام برندها می‌باشد.

لازم به ذکر است هزینه های پیشبینی نشده از جمله هزینه پیش بینی نشده مالی و فیزیکی، هزینه های قبل از بهره برداری مانند هزینه های مقدماتی( هزینه های ثبت شرکت، مخارج پذیره نویسی سرمایه، هزینه مطالعات مقدماتی و …) و هزینه‌های پیش از تولید ( بهره در دوران ساخت، هزینه بازاریابی پیش از تولید، هزینه کارکنان در طول دوران ساخت، مخارج بهره برداری آزمایشی، هزینه آموزش، هزینه اسناد قانونی، هزینه هایی شامل بیمه، اجراه ها، مسافرت، هزینه های افتتاح طرح و …) نیز مبالغی هستند که به برآورد هزینه‌های سرمایه گذاری اضافه می‌کنند.

بنابراین سرمایه گذاری در دارایی های ثابت به معنای اختصاص منابع مالی برای خرید یا ساخت دارایی هایی است که به طور معمول برای مدت طولانی مورد استفاده قرار می گیرند و در فرآیند تولید یا ارائه خدمات نقش اساسی ایفا می کنند. این نوع سرمایه گذاری، پایه و اساس توسعه و رشد بلندمدت یک کسب و کار یا پروژه است.

چرا سرمایه گذاری در دارایی های ثابت مهم است؟

افزایش بهره وری: با استفاده از تجهیزات و ماشین آلات مدرن و کارآمد، می‌توان به افزایش تولید و کاهش هزینه‌های تولید دست یافت.

بهبود کیفیت محصولات: دارایی‌های ثابت پیشرفته، امکان تولید محصولات با کیفیت بالاتر و مطابق با استانداردهای روز را فراهم می‌کنند.

کاهش هزینه‌های بلندمدت: سرمایه‌گذاری اولیه در دارایی‌های ثابت، ممکن است در بلندمدت منجر به کاهش هزینه‌های نگهداری و تعمیرات شود.

ایجاد مزیت رقابتی: با استفاده از فناوری‌های نوین و دارایی‌های ثابت پیشرفته، می‌توان مزیت رقابتی نسبت به رقبا ایجاد کرد.

پایداری و رشد بلندمدت: سرمایه گذاری در دارایی‌های ثابت، پایه و اساس توسعه پایدار و بلندمدت یک کسب و کار است.

کارشناسان ما آماده کمک به شما هستند