سرمایه در گردش

سرمایه در گردش(working capital) یکی از شاخص های مالی است، سرمایه در گردش مجموعه مبالغی است که در دارایی‌های جاری یک شرکت سرمایه گذاری می‌شود

به منظور تعیین میزان سرمایه گذری و تامین مالی سرمایه در گردش اولیه و افزایش آن در دوره های بعدی، ضروری است مقدار سرمایه در گردش در هر دوره برآورد شود، این شاخص نشان می‌دهد که یک شرکت چقدر توانایی پرداخت بدهی‌های کوتاه‌مدت خود و تامین هزینه‌های عملیاتی روزمره را دارد.
سرمایه در گردش به عنوان یک شاخص کلیدی مالی،  نقش بسیار مهمی در سلامت و پایداری یک کسب‌وکار ایفا می‌کند.

دلایل اهمیت تامین مالی برای سرمایه در گردش آن عبارتند از:

  • توانایی پرداخت بدهی‌های کوتاه‌مدت: سرمایه در گردش کافی، اطمینان می‌دهد که شرکت می‌تواند بدهی‌های جاری خود را به موقع پرداخت کند و از مشکلات مالی جلوگیری کند.
  • پوشش هزینه های جاری: برای پرداخت هزینه‌های روزمره مانند حقوق کارکنان، خرید مواد اولیه، هزینه‌های عملیاتی و ... به سرمایه در گردش نیاز است.
  • بزرگ شدن کسب‌وکار: با داشتن سرمایه در گردش کافی، شرکت می‌تواند به دنبال فرصت‌های جدید برای رشد و توسعه کسب‌وکار خود باشند تا برای پاسخگویی به تقاضای فراینده، روی موجودی جدید، ابتکارات بازاریابی یا تجهیزات سرمایه گذاری کنند.
  • بهبود روابط با تامین کنندگان: پرداخت به موقع به تامین کنندگان، روابط تجاری را تقویت می کند و زنجیره تامین قابل اعتمادی را تضمین می کند. تامین مالی سرمایه در گردش به کسب و کارها کمک می کند تا شهرت و اعتبار خوبی را نزد تامین کنندگان حفظ کنند.
  • مدیریت ریسک: با داشتن سرمایه در گردش مناسب، یک شرکت می‌تواند نوسانات بازار و شرایط غیرمنتظره را بهتر مدیریت کنند زیراکه شرایط اضطراری رویدادهای غیرمنتظره می توانند عملیات تجاری را مختل کنند. بنابراین سرمایه در گردش یک پشتوانه مالی برای عبور از شرایط پیش بینی نشده و حفظ ثبات فراهم می کند.